Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην ταυτοποίησης και διερεύνηση του θανάτου» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η  2η επιστημονική ημερίδα Ιατροδικαστικής με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην ταυτοποίησης και διερεύνηση του θανάτου» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Μεταπτυχιακών, Πτέρυγα 7A της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η ημερίδα έχει στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ιατροδικαστών και συναφών επιστημόνων αλλά και ανακριτικών και προανακριτικών υπαλλήλων με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα ταυτοποίησης ατόμων αγνώστων στοιχείων αλλά και διερεύνησης του θανάτου σε ποικιλία περιστατικών ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος. 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει πρωτοποριακές ερευνητικές μεθόδους, όπως η συμβολή της μεταθανάτιας αξονικής τομογραφίας στην ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου, με παραδείγματα από περιστατικά της μονάδας Ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ που αποτελεί και το πρώτο εργαστήριο Ιατροδικαστικής που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην Ελλάδα, αλλά και τα σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών όπως το πρόσφατο παράδειγμα της καταστροφής στο Μάτι.

Σχετικές δημοσιεύσεις