«Είχαμε 6 υποψήφιους μαθητές στο Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου, με αυτό τον αριθμό δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο»: Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης Μ. Καρτσωνάκης στο Λατώ fm

Για την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Καβουσιου μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης  Καρτσωνάκης, εξηγώντας τους λόγους που δεν θα λειτουργήσει φέτος το Γυμνάσιο  «Είχαμε το λυπηρό φαινόμενο να μην έχουμε πολλές αιτήσεις.  Η ημερομηνία των αιτήσεων έληξε την περασμένη Παρασκευή είχαμε 6 υποψήφιους μαθητές.
Με αυτό τον αριθμό δεν έιναι δυστυχώς εφικτό φέτος  να λειτουργήσει το σχολείο. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε αναστολή λειτουργίας για το τρέχον σχολικό έτος. Το σχολείο έχει ιδρυθεί, είναι εκεί και ελπίζω την επόμενη σχολική χρονιά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα διότι πρέπει να λειτουργήσει και πρέπει να στηριχθεί και από την τοπική κοινωνία γιατί είναι απαραίτητο για το νομό Λασιθίου. Κανονικά οι εγγραφές γίνονται τον Ιούνιο δεν ήταν έτοιμα τα πράγματα για να γίνει η διαδικασία. Ο νόμος προβλέπει ότι κατ’ εξαίρεση μπορούμε να πάρουμε μαθητές το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ζήτησα από το υπουργείο να έχουμε επιπλέον μέρες αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει η υπουργική απόφαση.  Δεν έγινε ενημέρωση όπως έπρεπε, δεν ενδιαφέρθηκαν παιδιά; δεν μπορώ να το γνωρίζω. Θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ιδιαίτερα ένα τέτοιο σχολείο που θα είναι κόσμημα για την περιοχή και για όλο τον νομό. Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς θα δούμε όλα τα θέματα του σχολείου για να προχωρήσουμε τον Ιούνιο του 2020 να βγάλουμε την προκήρυξη για εγγραφές.
Θα πρέπει και η κοινωνία να το στηρίξει. Να δεχθούμε ότι φέτος ήταν λίγες οι ημέρες. Δεν είναι σχολείο μιας πόλης είναι σχολείο ενός ολόκληρου νομού. Το Καβούσι είναι περίπου στη μέση, εξυπηρετεί όλα τα αστικά κέντρα του Λασιθίου».
Όσον αφορά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κ. Καρτσωνάκης είπε χαρακτηρηστικά  «Εχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γίνανε οι προσλήψεις αυτό σημαίνει ότι έχουνε στελεχωθεί τα σχολεία .Το επόμενο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών  θα είναι σε δύο εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι πριν φύγει ο Σεπτέμβριος όλα να έχουν λήξει».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις