Chef Γιάννης Μπαξεβάνης «Όταν έλεγα ότι ένα ξενοδοχείο μπορεί να δουλέψει μόνο με ελληνικά προϊόντα δεν με πίστευε κανείς»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Για την προσπάθεια να λειτουργήσει το ξενοδοχείο Minos Beach μόνο με ελληνικά και ντόπια προϊόντα μίλησε  στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στη Δέσποινα Κουτάντου ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης τονίζοντας ότι  «όταν πριν κάποια χρόνια έλεγα, φανταστείτε πως θα ήταν ο τόπος μας αν όλα τα εστιατόρια και  τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούσαν μόνο τοπικά προϊόντα, όταν έλεγα ότι ένα ξενοδοχείο μπορεί να δουλέψει μόνο με ελληνικά προϊόντα δεν με πίστευε κανείς. Ούτε οι ιδιοκτήτες ούτε οι διευθυντές. Ελάχιστοι συμφωνούσαν μαζί μου. Αυτό τώρα θα το δούμε έμπρακτα.Τώρα βρήκα ανταπόκριση από την κα. Μαμιδάκη, έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία στα ξενοδοχεία της και προσπαθούμε να δουλέψουμε μόνο με τοπικά και ελληνικά προϊόντα, αρχικά  στο Μinos Βeach για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε. Είναι ένα στοίχημα. Tο κόστος πάντως του ξενοδοχείου δεν ξεφεύγει γιατί η οικονομία γίνεται μέσα στην κουζίνα και όχι με φτηνιάρικα προϊόντα». Σχετικά με την αντίδραση του κόσμου μέχρι τώρα ο κος Μπαξεβάνης είπε «Ο κόσμος μέχρι τώρα ανταποκρίνεται θετικά. Θεωρώ ότι έχει πέραση η ελληνική κουζίνα, έχουμε νέους μαγείρους που προσπαθούν και θα βγάλουν την Ελλάδα ακόμα πιο έξω. Οι πελάτες με το που έρχονται στο ξενοδοχείο ενημερώνονται και αν θελήσουν κάτι διαφορετικό τους το φέρνουμε την επόμενη μέρα. Κάποια στιγμή, γαλλίδα πελάτισσα ήρθε και με πολύ αυστηρό τρόπο απευθυνόμενη σε μένα είπε «επιτρέπεται να μην έχει το ξενοδοχείο κρουασάν?» πολύ απλά της απάντησα ότι αν σας φτιάξουμε εμείς κρουασάν σίγουρα δεν θα είναι σαν αυτά που τρώτε στο Παρίσι… εμείς φροντίζουμε να σας φέρνουμε προϊόντα του τόπου μας, να γνωρίσετε τις γεύσεις, τα προϊόντα και τις συνταγές μας. Η πελάτισσα με ευχαρίστησε και δεν θέλησε να της φέρουμε κρουασάν… Το θέμα είναι πως θα δώσεις στον πελάτη να καταλάβει εμπράκτως ότι τον φροντίζεις». Για την ποιότητα των προϊόντων ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε φτηνιάρικα προϊόντα , ελεεινά υποκατάστατα τυριών και αλλαντικών. Όταν η εξαιρετική γραβιέρα Κρήτης πωλείται στα 8 ευρώ και  το φρέσκο ανθότυρο στα 5 ευρώ…, το αρνάκι Κρήτης έχει φτάσει να πωλείται φθηνότερα από το κατεψυγμένο εισαγωγής και παρόλα αυτά, βλέπουμε όλα τα ξενοδοχεία να δουλεύουν κατεψυγμένο αρνί, είναι απαράδεκτο και παράλογο».  Ο κος Μπαξεβάνης τονίζει και τη μεγάλη σημασία που έχει η σωστή διατροφή για τα παιδιά  λέγοντας «Στο μεγάλο τραπέζι δρόμου που θα κάνουμε στις 27 Σεπτεμβρίου στην Κιτροπλατεία, θα μαγειρέψουν μαζί με επώνυμους chef, παιδιά από τα σχολεία της περιοχής και θέλουμε να πάμε από την προηγούμενη μέρα σε σχολεία να μαγειρέψουμε με τους συναδέλφους και εκεί. Κάτι που είχα κάνει στο σχολείο της Κριτσάς όπου είχαμε ανάψει 18 φωτιές στον περίβολο και μαγειρέψαμε. Εκεί είδα όλα τα παιδιά να συμμετέχουν και να δείχνουν ενδιαφέρον γιατί έχουν καλές βάσεις από το σπίτι, γιατί οι μαμάδες μαγειρεύουν νόστιμα. Ολη η φιλοσοφία ξεκινάει μέσα από την οικογένεια και το σχολείο. Ολος ο κόσμος μιλάει για την Κρητική διατροφή και φτάνουμε στο σημείο να έχουμε παχύσαρκα παιδιά. Απαρνιόμαστε την παράδοση μας και κοιτάζουμε να κοιτάζουμε τι θα βρούμε στα fast food».

Σχετικές δημοσιεύσεις