Ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης -Ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για την αποζημίωση των πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια.

“Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,
Η τύχη των ασφαλισμένων των Εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και commercial value, και το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι Εθνική υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και δίκαια, γιαυτό ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση , για αποκατάσταση της πολύχρονης αδικίας .Γνώμη μας είναι ότι, οι πρώην ασφαλισμένοι, ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, νοιώθουν την αδικία πάνω τους βαριά, διότι :

α)Δεν βρέθηκαν στην λίστα των δικαιούχων αποζημίωσης

β)Εκείνοι που κατέφυγαν δικαστικά για να ενταχθούν στην κατάσταση των δικαιούχων, αλλά οι ανακοπές τους απορρίφθηκαν τελεσιδίκως, στερούνται το δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο, βάσει του ισχύοντος Ασφαλιστικού Νόμου.

γ)Επειδή υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών που κατέφυγαν δικαστικά, που άλλοι δικαιώθηκαν τελεσιδίκως και άλλοι απορρίφθηκαν τελεσιδίκως, διότι ο καθένας προσέφυγε δικαστικά μόνος του και η κάθε δικαστική απόφαση δεν δημιουργεί δικαστικό τετελεσμένο, και επειδή το δίκιο είναι ένα ,ζητάμε την άμεση λύση του θέματος πολιτικά, με σκοπό την δικαίωση και αποζημίωση χιλιάδων πρώην ασφαλισμένων των εταιρειών , που χρόνια περιμένουν να αποζημιωθούν.

δ) Επειδή, εκατοντάδες θύματα των εν λόγω εταιρειών, ενημερώθηκαν πολύ καθυστερημένα ή ότι δεν βρέθηκαν στην λίστα των δικαιούχων, ή ακόμα λόγω οικονομικής κρίσης δεν διέθεταν χρήματα για δικαστική διεκδίκηση

ε)Τα 10 χρόνια αναμονής είναι πάρα πολλά για μια χώρα κοιτίδα του πολιτισμού και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Η λύση είναι απλή, εύκολη, απόλυτα διαχειρίσιμη και χωρίς κανένα κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εδώ και 10 χρόνια καταθέτει συνεχώς ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες αν είχαν εφαρμοστεί, το πρόβλημα θα είχε λυθεί από πολύ νωρίς με όλους τους συντελεστές κερδισμένους, δηλαδή τους ασφαλισμένους, την ασφαλιστική αγορά και την εθνική οικονομία.

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Η Κυβέρνηση σας οφείλει να δώσει λύση, εδώ και τώρα για ένα ζήτημα που το γνωρίζει πολύ καλά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από αυτό το ζήτημα.

Γι αυτό ζητάμε,

α)Να παρθεί άμεσα πολιτική λύση , για να αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι, κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων .

β)Να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό του 70%, στους δικαιούχους αποζημίωσης, όπως τούτο έχει καθοριστεί με πολιτική απόφαση, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί περί το 7% ,της δικαιούμενης αποζημίωσης

γ)Να προχωρήσει άμεσα, η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ασπίδας, ώστε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com