11 συλλήψεις για όπλα,ζωοκλοπές,κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών,απόπειρες ανθρωποκτονίας, σε Ηράκλειο και Λασίθι!

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί  κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε χωριά των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών –Αστερουσίων Ηρακλείου,  για τα αδικήματα περί όπλων και περί ζωοκλοπής.
Επίσης εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, τέσσερις υποθέσεις ζωοκλοπής και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα ύστερα από την πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους δράστες είχαν εμπλακεί στην αφαίρεση τεσσάρων Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου, για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Σχηματίστηκε δικογραφία και όλοι έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, και συμμετείχαν άνδρες, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσαράς και Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης  Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, των  Αστυνομικών Τμημάτων Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com