Συνάντηση στο Οροπέδιο Λασιθίου για τη στήριξη του ΤΕΦΑΑ

Σε εκδήλωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, που διοργάνωσε ο πρώην περιφερειακός  προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Νίκος Ροβίθης,  για την δημιουργία του ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου, παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση,  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης. Αν και η δημιουργία  σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τέθηκε ως ιδέα για πρώτη φορά το 1995, η απάντηση των  κυβερνήσεων ήταν αρνητική.
Η ανάγκη δημιουργίας υπήρχε αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.  Αντίθετα με την απόφαση για την αναμόρφωση της Ανώτατης εκπαίδευσης, με το νόμο 4610/2019 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κώστας Γαβρόγλου, υιοθέτησε το διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του Λασιθίου  για ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό. Ένα απ αυτά είναι και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
Πρέπει ιδιαίτερα να τονιστεί, ότι οι νέες σχολές και τα νέα τμήματα (ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα) καθώς και το αναβαθμισμένο τμήμα της Διατροφής και Διαιτολογίας στη Σητεία, έχουν μεταξύ τους ισχυρές συνέργειες στο αντικείμενο της ευζωίας και της ποιότητας ζωής και καθιστούν το Λασίθι πόλο ανάπτυξης της μάθησης και της έρευνας σε αυτό τον τομέα. Έτσι τα φυσικά προτερήματα του Λασιθίου αναδεικνύονται, το Κέντρο Αποκατάστασης της Νεάπολης αποκτά μεγαλύτερες δυνατότητες και δημιουργούνται νέες προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης  για τον τόπο μας, βασισμένες στην γνώση και την έρευνα.
Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση, οι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής απ όλη την Κρήτη, εξέφρασαν την στήριξη τους στην προσπάθεια για την σωστή λειτουργία της σχολής στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο του πανεπιστημίου στον νομό
Ανάμεσα τους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φασουλάκης, η Δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου   κ. Μαρία Καλουδιώτη,  καθηγητές πανεπιστημίου, αθλητικοί παράγοντες κ. α.
Η στήριξη του  Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από την  κοινωνία του Λασιθίου είναι δεδομένη και εκδηλώσεις σαν αυτή το αποδεικνύουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μανόλη Θραψανιώτη

Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

 

 


 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com