Στο νομό Λασιθίου η Πυροσβεστική έχει ελέγξει όλα τα συμβάντα- ενισχύεται η Κρήτη με άλλο ένα ελικόπτερο

«Η αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται ομαλά, αλλά έχουμε επιμέρους προβλήματα σε διάφορους νομούς της Κρήτης με τα περισσότερα να  εστιάζονται στα νότια του Ηρακλείου όπου καταγράφεται   μεγάλη παραβατική συμπεριφορά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιπύραρχος και Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νίκος Λαγουδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό. Ο κ Λαγουδάκης  για τα συμβάντα  στο νομό Λασιθίου αναφέρει  «Στο νομό Λασιθίου γίνεται εξαιρετική δουλειά , όλα τα συμβάντα που έχουν εκδηλωθεί τα έχουν αντιμετωπίσει οι πυροσβέστες  εν τη γενέσει τους. Παρόλο που είχαμε δύσκολες ενάρξεις σε φωτιές  τις βραδινές ώρες κατάφεραν στο νομό Λασιθίου να ελέγξουν  όλα τα συμβάντα Αυτό είναι προς τιμήν τους διότι όλοι οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν είτε είναι μέρα είτε βράδυ. Όσον αφορά την υπόλοιπη Κρήτη σε γενικές γραμμές στις 30 υπηρεσίες που έχει το πυροσβεστικό σώμα  με τον εξοπλισμό που έχει κατάφερε να σταθεί δίπλα στον πολίτη.
Αν όμως οι πολίτες δεν βοηθήσουν και αυτοί και εξακολουθήσουν με τον ίδιο ρυθμό, διότι όπως ξέρετε κάθε μέρα στην Κρήτη έχουμε 10-12 ενάρξεις σε φωτιές  αλλά χάρη στην  υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες προλαβαίνουν να τα αντιμετωπίζουν και δεν εξαπλώνονται οι πυρκαγιές, αν συνεχίσουμε έτσι, κάποια στιγμή, κάποιο συμβάν δεν θα καταφέρουμε το ελέγξουμε.
Η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες ποινές αλλά η πιο αυστηρή ποινή που προβλέπει είναι η αναστολή καταβολής των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα πρέπει να ξέρουν οι φίλοι μας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι η υπηρεσία μας είναι υποχρεωμένη από τη στιγμή που οποιοσδήποτε εμπλακεί ξανά λέω όχι δικαστεί, εμπλακεί το όνομά του σε μία υπόθεση είτε εξ αμελείας η από πρόθεση είτε ελεγχόμενη καύση και τα λοιπά να ενημερώσει ηλεκτρονικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από εκείνη τη στιγμή αναστέλλεται η καταβολή κάθε επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αυτό μπορεί να πάρει 3 χρόνια 5 χρόνια 7 χρόνια άρα είτε είναι αγρότες είτε κτηνοτρόφοι δεν πρόκειται να τους καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι ένα σκληρό μέτρο. Εμείς δεν θέλουμε να αντιδικούμε ούτε με τους αγρότες ούτε με τους κτηνοτρόφους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι και το εφαρμόζουμε» 

Ενισχύεται η Κρήτη με άλλο ένα ελικόπτερο

Τους παρακαλώ για άλλη μία φορά για να μην έρχονται σε δύσκολη θέση να μην έρχονται σε επαφή με τη φλόγα διότι τα μέτρα είναι σκληρά αυστηρά και δεν υπάρχει λόγος για ένα τετραγωνικό, για ένα στρέμμα χωραφιού που θέλουμε να το καθαρίσουμε να διακινδυνεύσουμε τόσες χιλιάδες ευρώ που ορισμένοι παίρνουν από επιδοτήσεις.

 

 

 

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com