Σοφία Σακοράφα για αποφυλάκιση Κορκονέα «Ο νόμος ο οποίος έχει ψηφιστεί έχει πάρα πολλά κενά και θα πρέπει να επανεξεταστεί»

Για τον τρόπο που θα ασκήσει αντιπολίτευση το «Μέρα 25»   την αποφυλάκιση του Κορκονέα και άλλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία  όπως ο ΕΝΦΙΑ και οι ρύθμιση των 120 δόσεων μίλησε αποκλειστικά  στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» Με το  Νίκο Σγουρό η Αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Σοφία Σακοράφα    «Δεν φταίει η δικαστική εξουσία διότι εφαρμόζει νόμους. Έγινε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος όσον αφορά μια διαδικασία η οποία θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική και έχει να κάνει με το θάνατο ενός μικρού  παιδιού αναίτια. Ο νόμος ο οποίος έχει ψηφιστεί έχει πάρα πολλά κενά και θα πρέπει να επανεξεταστεί με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και κομματικές αντιπαραθέσεις ούτως ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει έτσι ώστε και οι οικογένειες των θυμάτων να αισθάνονται δικαιωμένοι αλλά και η δικαιοσύνη να ασκεί την εξουσία της έτσι όπως αρμόζει»

Μέρα 25

«Βρισκόμαστε στην βουλή ώστε να ασκήσουμε μια γόνιμη αντιπολίτευση. Θα είμαστε θετικοί στα θετικά για τους πολίτες αλλά θα είμαστε αντίθετοι εκεί που θεωρούμε ότι υπάρχουνε ζητήματα. Από μια πρώτη ανάγνωση στο νομοσχέδιο για το φορολογικό  προκύπτουν τεράστια ζητήματα. Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και των μετεκλογικών πράξεων. Για τις μειώσεις φόρων κανείς δεν είναι αρνητικός αλλά δεν έφερε την κατάργηση του 100% της προκαταβολής φόρου αυτός είναι και ο λόγος που ψηφίσαμε μόνο ένα άρθρο του νομοσχεδίου. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία η οποία απορρίφθηκε ως μη σχετική με το νομοσχέδιο. Θα επανέλθουμε».

Ένφια

« Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ βάζει στην ίδια κατηγορία αυτούς που έχουν περιουσία 80000 ευρώ με αυτούς που έχουν περιουσία 1 εκ. ευρώ και μειώνει τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε αυτούς που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκ. ευρώ. Τις 120 δόσεις τις ψηφίσαμε όμως υπάρχει ένα θέμα. Υπάρχει μια τιμωρία σε αυτούς που δεν είναι στην οικονομική θέση να πληρώσουν μαζεμένο το ποσό απαλλάσσεται μόνο από το 30% των προσαυξήσεων ενώ αυτοί που έχουν απαλλάσσονται από το 75% . Παρ’ όλα αυτά εμείς το ψηφίσαμε σαν ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης. Πιστεύουμε ότι δεν θα προχωρήσουν στην μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας  μέσα στο 2019  γιατί δεν βγαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα και η κυβέρνηση θα επιλέξει να είναι συνεπής με τους δανειστές και όχι να είναι δίπλα στους πολίτες».

Ασυλο – ελληνικο

«Το θέμα του Ελληνικού το θεωρώ το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν έχει τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία.  Εμείς έχουμε μια διαφορετική άποψη για το άσυλο. Εκτιμώ ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι υπέρ αρκετό απλά δεν εφαρμόστηκε μέχρις στιγμή. Η οποιαδήποτε αλλαγή και κατάργηση για το άσυλο που είναι παγκόσμιος θεσμός αυτό δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει. Το να μπαίνει η αστυνομία όποτε θέλει  θα δημιουργήσει προβλήματα γιατί η όποια εξουσία εύκολα μπορεί να εκτραπεί σε αυταρχισμούς γιατί από τη φύση της είναι αυταρχική Εκεί χρειάζεται να υπάρχει ένα ορόσημο το οποίο να λειτουργεί αφυπνιστικά για την κοινωνία  Εμείς τασσόμαστε υπέρ της διατήρησης του ασύλου προτείνοντας αυτό που γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια, την περιφρούρηση του από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. Είναι μια λογική πρόταση γιατί δίνει την δυνατότητα σε υπαλλήλους ή και στους ίδιους τους φοιτητές να προστατεύουν το άσυλο και να αισθάνονται και υπεύθυνοι για τον χώρο των σπουδών τους. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο γιατί να μην γίνει και στην Ελλάδα και να πάμε σε μια διαδικασία που είναι κάθετη και απόλυτη».

 

 

 

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com