Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ΛΑΤΩ FM: «Η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»

Για τη «μεγάλη χαμένη ευκαιρία της  Ελλάδας» όπως τη χαρακτήρισε  με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που θα περνούσε από την χώρα, τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και το μέλλον της αριστεράς μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Πρωινή ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας χαρακτηριστικά
«Ηταν μία μεγάλη επιτυχία που άνοιγε μεγάλους δρόμους για τη χώρα μας. Και όμως μπήκε στο ψυγείο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις εγώ έφυγα, κυρίως λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ, που  ασκούσαν και σε μένα αλλά τους έγραφα στα παλιά μου τα παπούτσια. Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Εθνικό έγκλημα θα έλεγα αυτό το οποίο έγινε. Δυστυχώς η χώρα μας είναι ένα προτεκτοράτο για αυτό όλες οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις έχουν ενταφιάσει αυτό το θέμα. Εχει εγκαταλειφθεί από τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ ,Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και έχει παραδοθεί η χώρα μας στους πιστωτές και σε μία παγκοσμιοποίηση η οποία δεν της αποφέρει απολύτως τίποτα και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας».
«Η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουμε μια συνέχεια κυβερνητικής γραμμής και στρατηγικής. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό βλέπουμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει αντιπολίτευση και την ΝΔ να προσπαθεί να δώσει μια εικόνα βελτιωμένη για την προοπτική της».  «Εχουμε διαδικασίες στο αριστερό ρεύμα  τον Σεπτέμβριο από τις οποίες θα εξαρτηθεί η πορεία του χώρου συνολικότερα και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον.  Μακάρι να μπορέσει το αριστερό ρεύμα να δώσει μία θετική απάντηση και να διασφαλίσει μία προοπτική για το χώρο. Αλλιώς θα σκεφτούμε διαφορετικά πράγματα. Η χώρα χρειάζεται μία καινούργια επαναθεμελιωμένη εκ βάθρων αριστερά για μία εναλλακτική προοπτική της χώρας μας»

 

 

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com