Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Έτος Ερωτόκριτου (2019)

Πρώτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής

Η πρώτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής για το Έτος Ερωτόκριτου συνεδρίασε χθες

στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 έχει οριστεί ως «έτος Ερωτόκριτου» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από εισήγηση-πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει την ευθύνη σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης όλων των πολιτισμικών δράσεων στην Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό με την στήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού προχώρησε σε ενημέρωση των μελών για το σκεπτικό που οδήγησε την Περιφέρεια στην κατάθεση της πρότασης. Ο κ. Φασουλάκης παρουσίασε ακόμα τις κατευθυντήριες γραμμές και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες ώστε να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα ανάλογο της σημασίας και της αξίας που έχει για την Κρήτη το κορυφαίο έργο της κρητικής λογοτεχνίας, συνδέοντας την περίοδο της Ενετοκρατίας με τη σημερινή εποχή.  

Παράλληλα η εντεταλμένη σύμβουλος Μαρία Χναράκη παρουσίασε τους βασικούς άξονες λειτουργίας των δράσεων που εστιάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης σε όλες τις μορφές, των γραμμάτων αλλά και σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την Κρητική, την Αναγεννησιακή κουζίνα, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα, την προώθηση της Κρήτης και την ανάπτυξη συνεργειών που αναδεικνύουν την εξωστρέφεια του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, ενώ η επόμενη συνάντηση ορίστηκε πριν από το τέλος του έτους. Θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων και συνεδριάσεων αλλά και προετοιμασίας των εκδηλώσεων που θα έχουν αφετηρία την άνοιξη του 2019. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com