Ντ. Μπακογιάννη στο ΛΑΤΩ FM: «Όσο περισσότερη δύναμη δώσει η Κρήτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο δυνατότερο θα είναι και το αποτέλεσμα για την ίδια την Κρήτη»

«Όσο περισσότερη δύναμη δώσει η Κρήτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο δυνατότερο θα είναι και το αποτέλεσμα για την ίδια την Κρήτη»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Αν  ο κόσμος θέλει μια σοβαρή και υπεύθυνη  Κυβέρνηση που έχει πρώτο στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας άρα δουλειές  και ανάπτυξη στον τόπο θα ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία» δήλωσε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» του ΛΑΤΩ FM η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στα Χανιά Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μιλώντας στους Δέσποινα Κουτάντου και Νίκο Σγουρό, η κ Μπακογιάννη τόνισε πως «εάν ο κόσμος θέλει μειωμένη φορολογία έτσι ώστε να μπορεί να κινηθεί  πραγματικά και να ανασάνει, αν θέλει Τάξη ασφάλεια και όχι μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνες να τα σπάνε όποτε γουστάρουν , πανεπιστήμια όπου τα παιδιά θα σπουδάζουν και όχι να είναι τα πανεπιστήμια  άσυλο κατασκευής μολότοφ και διακίνησης ναρκωτικών  θα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο κόσμος θέλει σοβαρής άσκηση εξωτερικής πολιτικής  θέλει σοβαρό πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών».

Στην ερώτηση σχετικά με τα έγγραφα που το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζ. Μπους όπου και αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την εκχώρηση γλώσσας και ονόματος στα Σκόπια, απάντησε πως «ήταν μια παλιά επιστολή του 2005 επί υπουργίας Μολυβιάτη την οποία είχε στείλει ο κος Καραμανλής όταν έγιναν οι μαζικές αναγνωρίσεις των Σκοπίων με το όνομα δημοκρατία της Μακεδονίας και είχε σταματήσει τότε η διαπραγμάτευση του ΟΗΕ και για να μπορέσει να κινηθεί ξανά η διαδικασία διαπραγμάτευσης έστειλε αυτή την επιστολή και επανεκκινήθηκε  η διαπραγμάτευση την ανέλαβα εγώ μετά και μάλιστα στη μεγάλη συζήτησης που είχαμε στη βουλή κατά τη διάρκεια της μομφής ο κος Κοτζιάς έδωσε στην δημοσιότητα τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού και μες τη βιασύνη του εκανε το λάθος να δώσει κι ένα τηλεγράφημα στο οποίο ο Αμερικάνος πρέσβης στέλνει στην Ουάσινγκτον το τηλεγράφημα λέγοντας ότι είχε μια συζήτηση με τον Γκρουέφσκι ο οποίος του είπε ότι η Μπακογιάννη δεν δίνει ούτε γλώσσα ούτε εθνότητα με κανέναν τρόπο. Τώρα  που ο κος Καραμανλής μπήκε στη μάχη για τις εκλογές να μειώσουνε το κύρος του».

Στο ερώτημα εάν είναι όντως τόσο κακή η Συμφωνία των Πρεσπών, με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» να συζητείται πρώτα επί του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή κυρίως λόγω της εθνότητας και της γλώσσας  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ξεκίνησα την διαπραγμάτευση και είναι κάτι που λέω για πρώτη φορά μου είπε ‘ένα πράγμα δεν θα δώσεις ποτέ την εθνότητα’ γιατί θέμα γλώσσας δεν είχε τεθεί τότε, γιατί είναι μακροχρόνια αποσταθεροποιητικός παράγοντας  για την περιοχή.  Όταν καλωσορίζει ο κος Τσίπρας τον «Μακεδόνα» πρωθυπουργό αυτό είναι κάτι που δεν καταπίνεται στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα της ΝΔ για τον τουρισμό

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ΝΔ για τον Τουρισμό τόνισε πως «ο στόχος της ΝΔ είναι οι τουρίστες υψηλού εισοδήματος δεν είναι ο στόχος μας η μαζικότητα αλλά η ποιότητα των τουριστών. Στην Ελλάδα ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία του ‘60  του ’70 είναι πεπαλαιωμένα τα οποία έχουν τη χαμηλότερη δόμηση σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Εμείς λοιπόν λέμε αύξηση στους όρους δόμησης  υπό έλεγχο βεβαίως άλλα με αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση θα έχουνε και κίνητρα οι ξενοδόχοι θα δουλέψει και η οικοδομή η οποία έχει πολλή μεγάλη κάμψη και ταυτόχρονα θα ακολουθήσουμε  ένα μοντέλο που το έκανε η Κυπρος με πολλή μεγάλη επιτυχία . Ετσι βρεθήκανε στη Κυπρο με ξενοδοχεία αναβαθμισμένα  με μεγαλύτερη δόμηση. Είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο. Φέτος έχουμε καταγράψει ως τώρα μία μείωση του τουρισμού της τάξεως του 12% σε ολόκληρη την Κρήτη. Άρα οφείλουμε να στηρίξουμε τον τουρισμό με ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος. Το ελατήριο που ονομάζουμε ανάπτυξη η ΝΔ μπορεί να το απελευθερώσει και να πεταχτεί ψηλά. Αν σε ένα πράγμα απέτυχε παταγωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι ούτε μία χρονιά δεν πέτυχε τον στόχο ανάπτυξης που οι ίδιοι είχαν θέσει. Αλλά χωρίς ανάπτυξη χωρίς να μεγαλώσουμε την πίτα τι νόημα έχει να τσακωνόμαστε πως θα μοιράσουμε τα κομμάτια. Εμείς πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όταν τη μεγαλώσουμε από κει και πέρα δικαίωμα, μέρισμα θα έχουνε όλοι και βεβαίως φροντίδα και προστασία οι κοινωνικά αδύναμοι».

Τέλος, έστειλε και ένα ‘μήνυμα’ αγάπης στο Λασίθι «που ο Θεός έχει προικίσει με ιδιαίτερα προσόντα. Υπάρχει μια άλλη  μέρα μια καλύτερη μέρα . Όσο περισσότερη δύναμη δώσει η Κρήτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο δυνατότερο θα είναι και το αποτέλεσμα για την ίδια την Κρήτη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com