Νέο καινοτόμο, πιλοτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής





Με ένα νέο καινοτόμο, πιλοτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής με επίκεντρο και συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτών.
η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει τις δράσεις της στην στρατηγική που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για την ασφαλή οδήγηση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους του νησιού μας.
Το έργο θα εξελιχθεί εντός της ερχόμενης σχολικής χρονιάς και δεν θα είναι το μόνο όπως δήλωσε Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. « Θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια για να εκπαιδεύονται μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί στην οδική ασφάλεια που τόσα προβλήματα δημιουργεί στο νησί μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το έργο αναμένεται να εμπλέξει όλες τις δυνάμεις του τόπου και θα αποτελέσει σταθμό για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, «ενισχύοντας τη μετάβαση σε μια κουλτούρα ασφαλούς μετακίνησης σε όλη την Περιφέρεια», όπως Τόνισε ο πρύτανης του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης Κάνοντας παράλληλα λόγο για την αποτελεσματική συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και Στο συγκεκριμένο έργο.
Το έργο που θα υλοποιηθεί, όπως εξήγησε η Μαρία Παπαδακάκη Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνικής εργασίας του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου, απευθύνεται σε ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες μεταξύ των οποίων μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Ανάμεσα στις δράσεις που προβλέπονται είναι η εκπόνηση έρευνας σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την ανάδειξη των εκπαιδευτικών αναγκών σε θέματα προαγωγής ασφαλούς μετακίνησης,
η υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της επάρκειας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο σχεδιασμό προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής,
η εφαρμογή σύντομων προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στα σχολεία,
η οργάνωση δράσεων για την ενεργοποίηση και κινητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, καθώς και η οργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.
Την σύμπραξη της Εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας ανακοίνωσε ο Μανόλης Καρτσωνάκης Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης σημειώνοντας πως κοινός στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι να προχωρήσω σε δράσεις ώστε αυτό το πρόβλημα να αποτελέσει παρελθόν για την Κρήτη.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, δια βίου Μάθησης και απασχόλησης υπογράμμισε πως η επένδυση στους εκπαιδευτικούς θα διασφαλίσει τη συνέχεια των δράσεων μέσα στα σχολεία και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά με την μετάδοση της νέας γνώσης σε χιλιάδες μαθητές.
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε και ο Κώστας Θεοφάνους Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com