Μπασκέτα σκότωσε 19χρονο στη Χίο. Υπάρχει πρόβλημα με τις αθλητικές υποδομές στους Δήμους της χώρας;

Με τραγικό τρόπο αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδιαφορία των υπευθύνων αρκετών δήμων για την ασφάλεια την ανύπαρκτη ή ελλιπή συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών. Στο Δήμο Χίου ένας 19χρονος νέος έχασε τη ζωή του γιατί ενώ  έπαιζε μπάσκετ σε  έναν «ξεχασμένο» Δημοτικό αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου η μπασκέτα έπεσε χτυπώντας τον στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει ακαριαία. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, χθες  όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, «δέχθηκε» τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε άμεσα  στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μπασκέτα, είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν  στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις «προδιαγραφές».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com