Δραματική η αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα 



 Έχουμε ήδη 36 νεκρούς στους δρόμους της Κρήτης την ώρα που πέρυσι τέλος Ιουλίου οι νεκροί ήταν 28.  Για δραματική αύξηση των τροχαίων στην Κρήτη  κάνει λόγο ο πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α) Γιάννης Λιονάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με τη Δέσποινα Κουτάντου για τις αιτίες της αύξησης των θανατηφόρων τροχαίων αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής αποτροπής των τροχαίων ο κ Λιονάκης μεταξύ άλλων δήλωσε  «Να θυμίσω στους φίλους τους Λασιθιώτες ότι πέρυσι όλο τον χρόνο είχαμε 5 νεκρούς και φέτος ήδη έχουμε 6 έως τώρα. Ας το κρατήσουν αυτό. Και θέλω επίσης να επισημάνω και πιστεύω να μας ακούν στην Ιεράπετρα είναι η περιοχή η οποία φέτος έχει πολύ πολύ σοβαρό θέμα. Από τους 6 νεκρούς του νομού οι 3 είναι στο Δήμο της Ιεράπετρας.»

Με αφορμή το σημερινό θανατηφόρο τροχαίο στα Μάλια ο κος Λιονάκης επισήμανε «Θα ήθελα με ιδιαίτερη προσοχή να σταθώ στο σημερινό συμβάν με τους αλλοδαπούς στα Μάλια. Σήμερα το πρωί στις έξι παρά στην παραλιακή των Μαλίων έξω γνωστό ξενοδοχείο χάνει τον έλεγχο ενός τζιπ ένας οδηγός.  Άγγλοι υπήκοοι χτυπάει στο πεζοδρόμιο και το όχημα ανατρέπεται. Το αυτοκίνητο καταλήγει σε παρακείμενο χωράφι. Το αποτέλεσμα είναι  δύο επι τόπου νεκροί ένας σοβαρότατα τραυματίας και ένας πιο ελαφριά. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ταχύτητα που αναπτύσσουν εντός της πόλης και η ώρα του δυστυχήματος που μας δείχνει ξεκάθαρα «που είσαι πέντε και μισή τα ξημερώματα?…Διασκέδαση και κατανάλωση αλκοόλ…»  «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η κατάσταση στο νησί μας δεν έχει τελειωμό. Η οδήγηση μετά τη χρήση οινοπνεύματος. Οι  τουρίστες παρόλο που δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές στις χώρες τους, ερχόμενοι, εδώ ξέρουν ότι θα ξεσαλώσουν … δεν θα τους πει κανείς τίποτα και κυρίως και θα σταθώ σε αυτό το σημείο. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι το καλοκαίρι χρειάζεται έλεγχος και αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές να ελέγχουμε και τους ξένους οδηγούς και ο έλεγχος να είναι 24ωρος. Παρόλο που με τον καινούργιο κώδικα που ισχύει από τη 1η Ιουλίου η κατανάλωση αλκοόλ σε τροχαίο που έχει θανατηφόρα αποτελέσματα και έχει πάνω από ένα νεκρό μπορεί να επιφέρει και 10 χρόνια κάθειρξη, πρέπει η μηδενική κατανάλωση κατά την οδήγηση  να υιοθετηθεί και στη χώρα μας όπως σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι αμέλεια να πιείς του σκοτωμού, να πιάνεις τιμόνι … και αυτό να αποτελεί ελαφρυντικό στην δικαστική αίθουσα. Αυτό έχει τραγικά αποτελέσματα.»

Προσδοκούμε εντονότερο ενδιαφέρον από πλευράς της πολιτείας. Τα πυροτεχνήματα και οι αποσπασματικές ενέργειες δεν έχουν αποτέλεσμα και κυρίως αυτό που μπορεί  να μας αλλάξει είναι η οικογένεια ..πρέπει να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com