Γ. Γ. ΥΠ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης «Ο κόσμος θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης …»



«Ο κόσμος θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης και στις εργασιακές θέσεις και σε άλλα πολλά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό. Ο κ Νεφελούδης μιλώντας στο Ράδιο Λατώ στα πλαίσια της περιοδείας του στο νομό Λασιθίου τόνισε.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Τα χειρότερα πράγματα στη χώρα μας γίνονται με τον μανδύα της μεταρρύθμισης. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργησαν τις κλαδικές και η εφαρμογή  του  υποκατάστατου που εμείς καταργήσαμε έγιναν ως μεταρρυθμίσεις με πρόφαση την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας . Η κατάργηση  του υποκατάστατου μισθού για τους νέους και η αύξηση του κατώτατου  ήταν ένα θετικό βήμα και παρόλο που πολλοί λέγανε ότι με την αύξηση αυτή θα είχαμε διεύρυνση της ανεργίας, απεδείχθη ότι είχαμε διεύρυνση του θετικού ισοζυγίου απολύσεων – προσλήψεων. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει καταγραφεί το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο  της τελευταίας δεκαετίας.

Για πρώτη φορά φέτος όλος ο χώρος εργασίας στον τουρισμό καλύπτεται ρυθμιστικά  από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

 Ο κος Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι προτιμά να κυριαρχούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών. Αυτό εκτός του ότι είναι ενάντια στη βούληση ενός μεγάλου μέρους των κοινωνικών εταίρων , δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Για την υποστελέχωση του σώματος επιθεώρησης εργασίας ο κ Νεφελούδης δήλωσε  «Το 2014 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε 209 θέσεις εργασίας στο σώμα επιθεώρησης εργασίας κυρίως στην περιφέρεια. Εμείς προσπαθήσαμε να ανασυγκροτήσουμε αυτές τις θέσεις και  καταφέραμε να διευρύνουμε τη στελέχωση του σώματος. Φτιάξαμε και ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο μας βοηθάει να πραγματοποιούμαι ελέγχους και από μακριά. Έχουμε προκηρύξει 53 θέσεις εργασίας αλλά δεν προλάβαμε να τις κλείσουμε οριστικά λόγω των εκλογών. Υπάρχει σε  εξέλιξη η διαδικασία της κινητικότητας με 200 αιτήσεις άρα θα είμαστε υπερπλήρεις για να κάνουμε δουλειά στη νέα περίοδο».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com