Γιώργος Πελεκανάκης: θα είμαστε ευχαριστημένοι αν οι απώλειες των αφίξεων κλείσουν κάτω από το 10%

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα



Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό ο  Γιώργος Πελεκανάκης πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Δ/ντων  Ξενοδοχείων μεταξύ άλλων δήλωσε «
Είναι μια παράξενη χρονιά. Υπάρχουν αφίξεις αεροπλάνων αλλά ο αριθμός των επισκεπτών είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι. Σε ορισμένα ξενοδοχεία ο αριθμός είναι μονοψήφιος σε άλλα διψήφιος και σε άλλα δεν έχει μειωθεί καθόλου. Αυτά όλα εξαρτώνται από τις εθνικότητες και τα πρακτορεία που συνεργάζεται ο καθένας. Έχουμε πρακτορείο από τη Πολωνία που χρησιμοποιούσε αεροπλάνα Boeing 737 τα οποία  είχαμε πέρυσι και αυτό έχει φέρει δυσκολίες στον πράκτορα που ενώ έχει κόσμο,  δεν έχει αεροπλάνο διαθέσιμο για να φέρει τους πελάτες. Υπάρχει και η πτώχευση των τεσσάρων αεροπορικών εταιριών που πέταγαν και στην Ελλάδα, άρα έχουμε και από εκεί λιγότερες αφίξεις.

Το Airbnb καταλαμβάνει θέσεις σε αεροπλάνα και έχουμε χάσει και το last minute οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής λόγω του μεγάλου καύσωνα που επικρατεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν κινήθηκαν. Λίγο το ένα λίγο το άλλο έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Στην Κρήτη το αεροδρόμιο δείχνει μια μείωση της τάξης του 6% με 8 % εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι αν οι απώλειες αφίξεων δεν πιάσουν διψήφιο νούμερο και κλείσει κάτω από το 10%. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπολογίζεται στο -16% σε σχέση με πέρυσι.   Ο Σεπτέμβριος δείχνει να πηγαίνει αρκετά καλά άλλα όχι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος  δεν είναι τόσο καλοί όσο θα έπρεπε»

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com