Βυθίστηκε ύποπτο σκάφος ανοικτά της Κρήτης

Ένα περιστατικό με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, συνέβη το πρωί του Σαββάτου, ανοικτά της Κρήτης,

όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν σκάφος ύποπτο για παράνομες δραστηριότητες, του έδωσαν εντολή να κατευθυνθεί στις πλησιέστερες ακτές προκειμένου να γίνει έλεγχος, και ενώ αυτό έπλεε, ξαφνικά πήρε κλίση και βυθίστηκε.

Το πλήρωμά του 5 Σύροι έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από τους λιμενικούς κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου εντοπίσθηκε από Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ύποπτο για διενέργεια παράνομων δραστηριοτήτων σκάφος, με το όνομα «MALPAS», χωρίς σημαία, μήκους περίπου 40 μέτρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο πλοίο να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος. Ενώ το πλοίο έπλεε κανονικά, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε σύντομο χρονικό διάστημα βυθίστηκε.

Το πλήρωμα, πέντε υπήκοοι Συρίας, κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από στελέχη των ΠΑΘ και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Τα μέλη του πληρώματος του σκάφους είναι καλά στην υγεία τους και οδηγούνται στην Ιεράπετρα, η Λιμενική Αρχή της οποίας θα διενεργήσει προανάκριση.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, πιθανότατα από την προανάκριση να δοθούν και οι απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη, τι μετέφερε το πλοίο και πως ξαφνικά βυθίστηκε.

efsyn.gr


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com