Βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική από τη θεομηνία

Πυγή εικόνας Καθιμερινή

Πηγή εικόνας Καθημερινή



Ευρεία σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη  αυτήν την ώρα όλων των φορέων και όλων των Δημάρχων της Χαλκιδικής στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών όπου  συντονίζουν την επιχείρηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τη χθεσινή θεομηνία και τη  καταστροφή που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  Άμεση ήταν η  ανταπόκριση της πολιτείας στην Χαλκιδική όπως μας ενημέρωσε η Δημοσιογράφος Κορίνα Ζολά. Συνεργεία Δήμου και Περιφέρειας  καταγράφουν τις ζημιές και καθαρίζουν τους δρόμους απομακρύνοντας πεσμένα δέντρα και μπάζα. Ανυπολόγιστες είναι ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες στο δήμο  Νέα Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον Άγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου καταγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα. Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν,  κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  βρίσκεται όλη τη νύχτα στο «πόδι» για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Συνολικά δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις και επενέβη σε 235 συμβάντα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στα δρομολόγια των τρένων. Συγκεκριμένα ανεστάλησαν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης καθώς σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης είναι απροσπέλαστη λόγω της πλημμύρας που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή.

 Οι καταστροφές στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις είναι βιβλικές ωστόσο αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθούν, οι ανθρώπινες απώλειες  είναι αναντικατάστατες με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι  επισκέπτες …. Κανένα νεότερο για τον ψαρά που αγνοείται από χθες.  Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη θεομηνία στη Χαλκιδική καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στη Σωζόπολη και τη Νέα Καλλικράτεια, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα, οι  τραυματίες να ξεπερνούν τους 60.  

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com