Αντώνης Ζερβός στο ΛΑΤΩ FM: «Δυστυχώς η διοίκηση απαιτεί να σπάσεις αυγά»

Για τις εξελίξεις στο θέμα της Μιλάτου, του γηπέδου του Σισίου, της παραλίας του Γαργαδόρου αλλά και τις αλλαγές στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και τη Δέσποινα Κουτάντου ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

«Το θέμα της Μιλάτου είναι ένα θέμα που ανακινήθηκε από 2013 και είχαν παρθεί οι αποφάσεις. Ηδη έστειλα έγγραφο στην κοινοτητα Βραχασίου να επικαιροποιήσει την απόφαση που είχε πάρει και σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις τον Σεπτέμβριο, θα παρθεί και η απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην παρούσα φάση, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως είναι τα εκλεγμένα όργανα. Από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει δικιά της νομική υπόσταση όπως ήταν και παλιά η κοινότητα της Μιλάτου«

«
Στο γήπεδο του Σισίου το δικό μας το κομμάτι έχει τελειώσει έχει γίνει ο διαγωνισμός για τον χλοοτάπητα. Εμείς είχαμε  και έχουμε στόχο να παραδοθεί το γήπεδο μέσα στον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι οι διαδικασίες των δημοσίων έργων που επιβάλλουν τέτοιου είδους προθεσμίες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».


» Η παραλία του Γαργαδόρου θα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και θα επανέλθει έτσι όπως ήταν πριν γίνει η Μαρίνα και πριν μπουν τα μπαστούνια μπροστά στον άμμο.  Τώρα πια που το εύρος της  παραλίας είναι μεγάλο, αρα ο αριθμός των ανθρώπων που θα εξυπηρετούνται θα είναι  μεγαλύτερος, χρειάζεται να τοποθετήσουμε σκιάδια. Σήμερα τοποθετήθηκαν ομπρέλες. Αυτό που μένει ακόμα να βάλουμε είναι ένα ντους στην κάθε μεριά της παραλίας κάτι που θα γίνει σύντομα ούτως ώστε η παραλία να μπορέσει να εξυπηρετεί καλύτερα τους λουόμενους. Πρόθεση για να δοθεί η παραλία σε ιδιώτη από εμάς δεν υπάρχει όμως υπάρχει νομοθεσία όπως πολύ καλά ξέρετε που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να πάρουν παραλία εφόσον είναι όμοροι. Ξενοδοχεία και καταστήματα όλοι είναι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι. Θα δούμε το ζήτημα πως  θα το διαχειριστούμε. Πρόθεση δικιά μας δεν είναι αυτή, γιατί αν ήταν θα λέγαμε στους επιχειρηματίες βάλτε τις ομπρέλες εσείς βάλτε και καρέκλες. Ξεκινάει τη διαδικασία ο δήμος για να δείξουμε ότι εμείς θέλουμε σε πρώτη φάση να διατηρηθεί η παραλία όπως ήταν μέχρι τώρα για το κοινό»

«Εξαρχής σαν δήμαρχοι, νομίζω η μεγάλη πλειοψηφία, είχαμε πει ότι ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ είχε προβλήματα κυβερνησιμότητας. Η καινούρια κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν ζητήματα,δεν είναι απλά πράγματα, διότι μία στραβή λογική δεν μπορεί να ισιώσει με μία εκ νέου στραβή λογική. Είναι ανάγκη να  αφήσεις να περπατήσει  κάτι που ξέρεις ότι απριόρι έχει προβλήματα; Και να αναφερθώ στο εξής, οι αποφάσεις που έπαιρνε μέχρι τώρα το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ήταν ομόφωνες. Σήμερα όμως στη διαδικασία αυτή η οποία εξελίσσεται , εκείνοι οι οποίοι θέλουν να παίξουν παιχνιδάκια, είναι εύκολο να βάλουν  προσκόμματα και το βασικό στοιχείο δεν θα είναι η σύγκλιση θέσεων, αλλά τι οφίτσια θα πάρει ο καθένας. Προφανώς και δεν υπάρχει ζήτημα να μοιραστούν οι θέσεις ευθύνης. Το ζήτημα είναι σε εξέλιξη θα δούμε. Υπάρχουν ζητήματα, φιλοδοξίες, θεμιτά όλα αυτά και δεν αρνείται κανείς να παραχωρήσει μέρος της ευθύνης υλοποίησης πολιτικών σε άλλες παρατάξεις. Το ζήτημα είναι ότι μένουμε στην λογική του σου δίνω ένα κομμάτι και τελειώσαμε; Ή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές συγκλίσεις και σε κάποια θέματα εμφανίζεσαι ενιαίος; Σεβαστή η ανεξαρτησία και κανείς δεν θέλει να ενσωματώσει κανένα παραπάνω στο σχήμα του, αλλά στη φάση της λήψης αποφάσεων πρέπει να υπάρχει μία δυνατότητα σύγκλισης, δεν μπορείς να συζητάς μόνο ένα ή δύο θέματα στον τομέα που έχεις δώσει την ευθύνη.  Δεν λύνονται όλα τα ζητήματα με την πλειοψηφία. Προφανώς και πρέπει να υπάρχει σύγκλιση, δεν το συζητάμε καθόλου, όμως επειδή κάποια πράγματα  πρέπει να προχωρήσουν δεν μπορεί συνέχεια να είσαι, συζητώ για να συζητώ. Κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσεις, να πάρεις μία δύσκολη απόφαση, μια σκληρή απόφαση, κόντρα σε κάποια συμφέροντα ή πρόσωπα, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δεν λειτουργεί ένας δήμος ούτε κυβερνάται ένας Δήμος, ένα κράτος με δημοψηφίσματα, διότι θα είχε τελειώσει, θα λέγαμε, αποφασίζεται κάνουμε ένα δημοψήφισμα κάθε εβδομάδα και τελειώνει η ιστορία. Δεν είναι απλά πράγματα. Δυστυχώς η διοίκηση απαιτεί να σπάσεις αυγά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εχουμε προγραμματίσει για τις 26 Αυγούστου την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου»
Για τα πρόσωπα των αντιδημάρχων ο κ. Ζερβός είπε «Είμαι σε διαπραγμάτευση, σε συζητήσεις, για να προκύψει το καλύτερο δυνατό σχήμα» Για το αν θα συμμετέχουν πρόσωπα από άλλες παρατάξεις ο Δήμαρχος τόνισε   «Πιθανότατα. Θα το δούμε αυτό. Είναι ζήτημα το οποίο θα δούμε πως θα εξελιχθεί»

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com