Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη «Να καταλάβουν οι αγρότες ότι η ευθύνη των πλαστικών απορριμμάτων τους είναι δική τους»

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιεράπετρα από τα πλαστικά απορρίμματα των θερμοκηπιων μίλησε στην Δέσποινα Κουτάντου και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων «Είναι υποχρεωμένοι οι αγρότες και ο κάθε επιχειρηματίας να διαχειρίζετονται τα πλαστικά απορρίμματα τους . Έχουμε συναντηθεί επανειλημμένως  με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο και τους έχουμε ενημερώσει για όλη τη διαδικασία, γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των πλαστικών θερμοκηπίων. Να ακολουθούν τις οδηγίες του Δήμου και του Αγροτικού Συλλόγου και να μεταφέρουν τα πλαστικά απορρίμματα τους στον αδειοδοτημένο χώρο που υπάρχει. Προτείναμε να υπάρξει συνεργασία των αγροτών με τις εταιρίες παροχής των πλαστικών θερμοκηπίων γιατί κάποιες από αυτές έχουν μονάδες ανακύκλωσης πάνω στην Κρήτη για να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Υπάρχουν ασυνείδητοι που πετάνε από δω και από κει τα πλαστικά και με το φόβο να  προκληθεί πυρκαγιά, πάρα πολλές  φορές η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου έχει επέμβει και τα έχει μαζέψει. Κάναμε άλλη μια προσπάθεια τις τελευταίες μέρες και απομακρύναμε  μεγάλες ποσότητες πλαστικού από τρία σημεία της περιοχής μας. Ευελπιστώ σε συνεργασία με τον αγροτικό σύλλογο και τις εταιρίες προμήθειας πλαστικών να μπούμε σε μια άλλη διαδικασία για να καταλάβουν και οι αγρότες ότι η ευθύνη είναι δική τους. Πρέπει να προστατεύσουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους και το περιβάλλοντος»

Η κ. Ρουμελιωτάκη αναφέρθηκε και στην δημιουργία δύο μονάδων ανακύκλωσης φυτικών υπολειμμάτων στην Ιεράπετρας  «Πιστεύω την επόμενη πενταετία θα έχουν δημιουργηθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία κοντά στο χώρο του παλιού ΧΑΔΑ στην περιοχή της Μακρυλιάς οι δύο μονάδες ανακύκλωσης με βιοαέριο για τις οποίες έχει γνωμοδοτήσει θετικά το ΔΣ  και θα είναι εντελώς δωρεάν η μεταφορά και η αποκομιδή των φυτικών υπολειμμάτων  που πραγματικά θα βοηθήσει την περιοχή»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com