Άρση της ασυλίας του Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας


Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Παύλου Πολάκη εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις υποθέσεις της υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρααλλά και της μήνυσης του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Πουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της επιτροπή που ήταν θυελλώδης, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Τζανακόπουλου αλλά και του κ. Πολάκη υποστήριξε πως θα πρέπει ν’ ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος για τα υπουργικά αδικήματα με την συλλογή υπογραφών και την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Μάλιστα έκανε επίκληση και στην ανάγκη να δοθεί το τριήμερο που προβλέπεται από την κλήση στην επιτροπή Δεοντολογίας μέχρι τη συνεδρίαση του οργάνου που δεν τηρήθηκε.

Ωστόσο, η πλειοψηφία δεν δέχθηκε τις εν λόγω αιτιάσεις επισημαίνοντας πως τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της υποκλοπής και της απλής εξύβρισης δεν υπόκεινται στα λεγόμενα υπουργικά, ενώ επικαλέστηκε και το διαβιβαστικό της εισαγγελίας βάσει της οποίας ο κ. Πολάκης εγκαλείται με την ιδιότητα του βουλευτή. Για το δε ζήτημα του τριημέρου οι εκπρόσωποι της ΝΔ, επικαλέστηκαν την αποσβεστική προθεσμία του τριμήνου, υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση θα ετίθετο στο αρχείο. Πλέον οι δύο υποθέσεις θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 31 του μήνα όπου οι βουλευτές σε ψηφοφορία θα κληθούν να αποφασίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας.

Αξίζει να επισημανθεί πως εκτός της άρσης ψήφισαν πέραν της ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ενώ κατά τοποθετήθηκαν το ΚΚΕ και το Μέρα25. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Τζανακόπουλου φέρεται να αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

πηγή Newport.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις